BTK KFT. - 1117 Budapest, Budafoki út 111-113. Telefon: (06-1) 204-4394 Tel/fax: (06-1) 203-0113

Dugattyús kompresszor

Számtalan dugattyús kompresszor típust kínálunk, melyek között minden iparág, de még az otthoni felhasználók is megtalálhatják a sűrített levegő igényeikhez legközelebb álló készüléket. A kompakt méretű hobbi kiviteltől a robbanómotoros dugattyús kompresszorig.

KÖZVETLEN HAJTÁSÚ DUGATTYÚS KOMPRESSZOROK

STRATOS 24 fiac HongyouEgy- ill. kéthengeres dugattyús kompresszorok alkotják ezt a sorozatot. Ebbe a kategóriába a 6-100 literes tartállyal rendelkező kompresszorok tartoznak, 1-3 lóerős villanymotor teljesítménnyel kompakt kivitelben hobbi, kisipari és garázs célokra, alkalmi, szakaszos levegő felhasználásra ajánlottak. Méreteikből adódóan könnyen szállíthatóak, használatuk pedig szintén egyszerű. A hosszú élettartam érdekében valamennyi modell védőburkolattal kerül kiszállításra, a kimenő nyomásszabályozó és betáp kábel szintén tartozék, így is garantálva a prémium minőségű sűrített levegő előállítást.

 

 ÉKSZÍJHAJTÁSÚ DUGATTYÚS KOMPRESSZOROK

AB 300_598

A kategóriát kéthengeres, ékszíjhajtású, egy- és kétfokozatú, 2-10 lóerő teljesítményű dugattyús kompresszorok alkotják, jellemzően 25-500 literes tartálymérettel. A modellek öntöttvas hengerekkel rendelkeznek a hosszú élettartam biztosításának érdekében. Az ékszíjhajtású kompresszorokra jellemző tulajdonságok: megfelelő méretarány a sűrítőegység, az S1 osztályú villanymotor és a 25-500 literes légtartály mérete között, szintetikus olaj a mozgó alkatrészek megfelelő kenése érdekében, alacsony fordulatszámú sűrítőegység, valamint speciális zajszigetelő burkolat nagy méretű hűtőventilátorral a zajszigetelt szériához.

 

ROBBANÓMOTOROS DUGATTYÚS KOMPRESSZOROK

S 100_360A robbanómotoros dugattyús kompresszorok minden olyan felhasználási területen alkalmazhatóak, ahol nincs elektromos áram, ám igény jelentkezik sűrített levegőre. A könnyű szállíthatóság érdekében széles nyomtávval, a legnehezebb terepen való helyváltoztatásra is alkalmas nagyméretű, felfújható, durva mintázatú gumikerekekkel rendelkeznek. Az Abac kompresszorral közös jellemző az erős, robosztus felépítés, egyszerű kezelhetőség, tehát az összességében igen praktikus jelleg. A teljes sorozat Honda benzin-,Yanmar dízelmotorokkal, nyomásszabályzó-szűrővel, az AGRI modellek ezeken felül még olajzó egységgel és gyorscsatlakozókkal ellátott levegőelosztóval is rendelkezik. Tartály nélkül is elérhetők ezen készülékek.

 

OLAJMENTES KOMPRESSZOROK FOGÁSZATI CÉLOKRA

OL 244-24 AirmedA FIAC DENTAL RANGE orvosi, fogászati felhasználásra tervezett olajmentes kompresszorait 1040-1980 Watt teljesítményű villanymotorral szerelt kompresszorok alkotják. A sorozat kompresszorainak közös jellemzője a csendes működés, az egyszerű karbantartás, a szennyeződés nélküli, tiszta sűrített levegő, melyek segítségével valamennyi, az érintett szektor által támasztott igény maradéktalanul kielégíthető. A modellek tartálya a magas minőségű levegő biztosítás érdekében kívül-belül fényezett.

 

DUGATTYÚS KOMPRESSZOR SŰRÍTŐEGYSÉGEK

AB 598S_sezionato másolataA dugattyús kompresszor sűrítőegységek teljes egészében a FIAC által készülnek 0,5-10 lóerő teljesítménytartományban. A közvetlen meghajtású, alacsony fordulatszámú, egy- és kéthengeres, olajmentes kompresszoroktól a közvetlen meghajtású, egy (GM széria)- és kéthengeres (VX széria), olajkenésű kompresszorokon át a kéthengeres, egy- és kétfokozatú, olajkenésű, ékszíjhajtású kompresszorokig (AB széria) terjed a skála. A FIAC közvetlen meghajtású dugattyús kompresszor sűrítőegységek a tervezéstől a tesztelésig a legszigorúbb nemzetközi normák szerint készülnek, különös hangsúlyt fektetve a zajszint csökkentésére, ill. működés közben keletkező hő elvezetésére.