BTK KFT. - 1117 Budapest, Budafoki út 111-113. Telefon: (06-1) 204-4394 Tel/fax: (06-1) 203-0113

Új szelek fújnak a Korda-stúdióban

Új szelek fújnak a Korda-stúdióban
2016-04-11 BTKspradm8

korda-studioA sűrített levegős rendszerek faiparban ismert beszállítója, a BTK Kft. neves referenciát tudhat magáénak.

Nemrég fejezték be ugyanis az Etyeken épülő, és a világ egyik legkorszerűbb stúdiójaként emlegetett Korda-stúdió teljes sűrített levegős rendszerének kiépítését.

Ez komoly feladat volt, mivel az építés első ütemében elkészült négy stúdióban zajló filmforgatásokhoz, díszletépítésekhez jelentős mennyiségű sűrített levegőre van szükség.

A teljes sűrített levegős rendszer kiépítését a BTK Kft. végezte a „tervezéstől a beszerelésig”, a kompresszortól a vízleválasztóval, nyomásszabályzóval ellátott végcsatlakozásokig, ahonnan a stúdiók (utószerelésnél a pneumatikus kéziszerszámok, stb), illetve egyéb kiszolgáló egységek a levegőt vételezik.

A rendszer „lelke” 2 db csavarkompresszor (AIRBLOK 100 SD 8 bar inverteres közvetlen meghajtású, és AIRBLOK 100 DR 8 bar közvetlen meghajtású).

Az inverternek köszönhetően a rendszer mindig éppen annyi levegőt termel, amennyi az aktuálisan felhasznált levegőmennyiség, ezáltal a legminimálisabb energiafelhasználást biztosítja. A rendszerhez tartozik még 2 db TDRY 143 hűtveszárító, levegőszűrők, egy 900 literes állótartály, automata kondenzvíz- leeresztő rendszer, valamint környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve olaj-víz szétválasztó rendszer.

A rendszert már át is adták, jelen pillanatban pedig egy film forgatásához használják.

A Korda Sándor Filmstúdió összesen 6500 négyzetméter alapterületen, 91 millió eurós költséggel megvalósuló összes épülete várhatóan decemberben készül el. Addigra lesz kész a víz alatti forgatásra is alkalmas 21 m belmagasságú vizes stúdió. Egyik fala nyitható lesz, hogy a vizes felvételeken az etyeki táj is a filmek „szereplőjévé” váljon.