BTK KFT. - 1117 Budapest, Budafoki út 111-113. Telefon: (06-1) 204-4394 Tel/fax: (06-1) 203-0113

FIAC – a gazdaságos megoldás

FIAC – a gazdaságos megoldás
2016-04-11 BTKspradm8

fiac-a-gazdasagos-megoldasA FIAC cég a dugattyús kompresszorok és a csavarkompresszorok területén egyaránt kimagasló fejlesztési eredményekkel büszkélkedhet. Berendezéseinél a kiemelkedő teljesítmény és a magas minőség mellett nagy hangsúlyt fektet a takarékos üzemeltetésre, valamint az üzemi zajszint csökkentésére.

Az alábbiakban három korszerű szériát mutatunk be a FIAC kompresszor kínálatából.

  • Csendes működésű ipari dugattyús kompresszor
  • Newsilver – hangszigetelt rotációs csavarkompresszor
  • CRS SD – nagysebességű kompresszor széria

 

Csendes működésű dugattyús kompresszorok

Az új SCS-széria csendes működésű dugattyús kompresszorait azzal a céllal fejlesztették ki, hogy általuk elérhetővé váljanak a kis karbantartásigényű, egyszerű berendezések. Az új SCS-széria fő jellemzője a speciális alkatrészek alacsony száma és az acéllemezből készült, hanggátló anyaggal szigetelt ház. Csökkentett hőmérséklettel üzemelnek, ami a beltérben és a levegőkimenetnél egyaránt előnyös. Az amperometriás relével vezérelt nyomáskapcsoló a légtartály nélküli változatnál is biztosítja a túlterhelés elleni védelmet. A széria 11 típust tartalmaz, 3–5,5 kW-os motorral.

 

NEWSILVER – Hangszigetelt rotációs csavarkompresszorok

A FIAC kutatási-fejlesztési osztálya a csendes működésű csavarkompresszorok új termékcsaládját fejlesztette ki New Silver néven. A New Silver ideális megoldás azoknak a felhasználóknak, akiknek olyan komplett levegőállomásra van szükségük, amelyet könnyű kezelni, folyamatos és egyenletes szintű működésre alkalmas hosszú időn keresztül is. Az új „air end” zárt házú megoldás kategóriájának legjobb jellemzőit nyújtja, nagy hatékonyságot és megbízhatóságot. Az „air end” az injektált olajat folyékonnyá hűti, kifejezetten azzal a céllal fejlesztették ki, hogy biztosítva legyen a jó hozzáférhetőség karbantartás közben. Szintén ehhez igazodva csupán néhány kopó alkatrésszel rendelkezik.

EASY CONTROL Basic
A FIAC EASY CONTROL Basic irányítja, kijelzi és optimalizálja a berendezés munkaciklusait; az energiafogyasztás csökkentése egy hatékony és megbízható, állítható „start/ stop”-nak köszönhető.

Szerkezet és hangcsillapítás
A tömör ház teljes egészében festett fémalkatrészekből készül, optimálisan alacsony zajszintet biztosítva a nagy sűrűségű hanggátló panelek révén.

Áttétel
A bordás szíjhajtás hosszú élettartamot és azonnali magas erőátvitelt biztosít. A szíjtárcsák öntöttvasból készülnek. Levegőszárító rendszer A gravitációs, centrifugális működésű leválasztó a kondenzátum leválasztására szolgál, a szárító a meleg alkatrészektől különállóan felszerelt, optimális vízkiválasztást biztosít a nyomás alatti levegőből. A FIAC EASY CONTROL vezérli az automatikus szárítást és a szárítási harmatpont (3oC) beállítását a léghőmérséklet függvényében.