BTK KFT. - 1117 Budapest, Budafoki út 111-113. Telefon: (06-1) 204-4394 Tel/fax: (06-1) 203-0113

Láthatatlan rögzítés

Láthatatlan rögzítés
2016-04-11 BTKspradm8

lathatatlan-rogzitesA folyamatos innováció hatására az asztalosiparban is egyre magasabb követelményeket támasztanak a rögzítésnél használt szerszámokkal, eszközökkel szemben.

Ezeket a korszerű berendezéseket a minőség, tartósság, megbízhatóság, valamint a biztonsági követelmények maximális betartása kell, hogy jellemezze.

A sűrített levegővel működő FASCO szegezők és kapcsozók folyamatosan nagy sebességgel és erős beütőerővel működnek. Felhasználhatók külső- és belsőépítészeti munkáknál, lambériák, panelek, gipszkartonelemek rögzítésénél, bútorgyártásban, ablakok és ajtók gyártásánál használnak kapcsozó és szegező technológiát.

A kapcsozók 6–65 mm, a szegezők 12–90 mm hosszúságú kötőelemekkel működnek.

A sűrített levegős típusok közül a FASCO F21T GN-40A G.S. üveglécszegező speciális kivitelének köszönhetően megoldást nyújt az ablaküveget belső oldalon befogó léc szegezéssel történő tökéletes rögzítésére.

A technológia lényege, hogy a szeget elhajlítva lőjük be a rögzítő lécbe anélkül, hogy az üveget megsértenénk. Ehhez speciálisan erre a célra kifejlesztett beütőre és hajlított beütő vezetőre van szükség. Lehetőség van a takaróléc szélességétől függően a szeg üvegtől való távolságának állítására is. Ez a pisztoly tetején található állítható görgőkkel ellátott villával lehetséges.

A berendezés egyedülálló Fasco-szabadalommal rendelkezik: ha beragad a szeg, nem kell szétszedni a gépet (lecsavarozni a pofát), van egy speciális tárretesz, amivel egy mozdulattal felszabadul a pofa, illetve a tár közötti terület és a beszorult szeg könnyen eltávolíthatóvá válik.