BTK KFT. - 1117 Budapest, Budafoki út 111-113. Telefon: (06-1) 204-4394 Tel/fax: (06-1) 203-0113

Kompresszorok inverteres fordulatszám-szabályozással

Kompresszorok inverteres fordulatszám-szabályozással
2016-04-11 BTKspradm8

csavar kompresszorok inverteres fordulatszám szabályzássalA modern, inverteres fordulatszám-szabályozással működő kompresszorokra jó példa a BTK Kft. által forgalmazott FIAC AIRBLOK SD csavarkompresszor sorozata, mely energiatakarékossági okokból egy utolsó generációs inverterrel és nagy teljesítményű villanymotorral készül.

Ezzel a megoldással az aktuális sűrített levegő fogyasztásnak megfelelően módosítható a villanymotor fordulatszáma. Vagyis a kompresszor pont annyi sűrített levegőt állít elő amennyi az adott pillanatban szükséges.

Egy diagnosztikai rendszer ellenőrzi a drive működési állapotát és a feljegyzett adatokat egy adatkommunikációs protokollon keresztül juttatja el a FIAC CHECK CONTROL SYSTEM vezérlőpanelhez.

A FIAC Teleservice szolgálat lehetővé teszi a gép monitorizálását a távolból és az elektromos panel beállításainak módosítását. Egy normál modem és a speciális szoftver lehetővé teszi a kommunikációt a hivatalos szervizzel vagy a FIAC gyárral. Így elvégezhetőek a diagnosztika, a működési ellenőrzések, valamennyi az elektromos panelen beállított érték ellenőrzése, ill. a beállítások le- és feltöltése.