BTK KFT. - 1117 Budapest, Budafoki út 111-113. Telefon: (06-1) 204-4394 Tel/fax: (06-1) 203-0113
Dugattyús kompresszor

Számtalan dugattyús kompresszor típust kínálunk, mely között minden iparág megtalálhatja a számára megfelelőt.

 

Közvetlen hajtású dugattyús kompresszorok

Egy- ill. kéthengeres kompresszorok alkotják ezt a sorozatot. Ebbe a kategóriába a 6-100 literes tartállyal rendelkező kompresszorok tartoznak, 1-3 lóerős villanymotor teljesítménnyel hobbi, kisipari és garázs célokra, alkalmi, szakaszos levegő felhasználásra ajánlottak. Méreteikből adódóan könnyen szállíthatóak és használhatóak bárki által. Valamennyi modell védőburkolattal, kimenő nyomásszabályozóval és betáp kábellel kerül szállításra.

Közvetlen hajtású dugattyús kompresszor

 

Ékszíjhajtású dugattyús kompresszorok

Kéthengeres, ékszíjhajtású, egy- és kétfokozatú, 2-10 lóerő teljesítményű kompresszorok, 25-500 literes tartálymérettel tartoznak ebbe a kategóriába. Minden modell öntöttvas hengerekkel rendelkezik a hosszú élettartam biztosításának érdekében. Valamennyi modellre jellemző tulajdonságok: megfelelő méretarány a sűrítőegység, az S1 osztályú villanymotor és a tartályméret között, szintetikus olaj a mozgó alkatrészek megfelelő kenése érdekében, alacsony fordulatszámú sűrítőegység valamint speciális zajszigetelő burkolat nagy méretű hűtőventilátorral a zajszigetelt szériához.

ekszijhajtasu-dugattyus-kompresszor

 

Robbanómotoros dugattyús kompresszorok

A robbanómotoros dugattyús kompresszorok minden olyan felhasználási területen alkalmazhatóak, ahol nincs elektromos áram. A könnyű szállíthatóság érdekében széles nyomtávval, a legnehezebb terepen való helyváltoztatásra is alkalmas nagyméretű, felfújható, durva mintázatú gumikerekekkel rendelkeznek.Közös jellemző az erős, robosztus felépítés, egyszerű kezelhetőség, praktikusság. A teljes sorozat Honda benzin-,Yanmar dízelmotorokkal, nyomásszabályzó-szűrővel, az AGRI modellek ezeken felül még olajzó egységgel és gyorscsatlakozókkal ellátott levegőelosztóval rendelkeznek.

Robbanómotoros dugattyús kompresszorok

Fogászati dugattyús kompresszorok

A FIAC DENTAL RANGE orvosi, fogászati célra alkalmas olajmentes kompresszorait 1040-1980 Watt teljesítményű villanymotorrral szerelt kompresszorok alkotják. A sorozat kompresszorainak közös jellemzője a csendes működés, az egyszerű karbantartás, a szennyeződés nélkülim, tiszta sűrített levegő, melyek segítségével valamennyi, az érintett szektor által támasztott igény maradéktalanul kielégíthető. Valamennyi modell tartálya a magas minőségű levegő biztosítás érdekében kívül-belül fényezett.

Fogászati csendes és olajmentes dugattyús kompresszorok

 

Dugattyús kompresszor sűrítőegységek

A dugattyús kompresszor sűrítőegységek teljes egészében a FIAC által készülnek 0,5-10 lóerő teljesítménytartományban. A közvetlen meghajtású, alacsony fordulatszámú, egy- és kéthengeres, olajmentes kompresszoroktól a közvetlen meghajtású, egy (GM széria)- és kéthengeres (VX széria), olajkenésű kompresszorok át a kéthengeres, egy- és kétfokozatú, olajkenésű, ékszíjhajtású kompresszorokig (AB széria) terjed a skála. A FIAC dugattyús kompresszor sűrítőegységek a tervezéstől a tesztelésig a legszigorúbb nemzetközi normák szerint készülnek, különös hangsúlyt fektetve a zajszint csökkentésére, ill. működés közben keletkező hő elvezetésére.