BTK KFT. - 1117 Budapest, Budafoki út 111-113. Telefon: (06-1) 204-4394 Tel/fax: (06-1) 203-0113

Dugattyús kompresszor

Számtalan ipari dugattyús kompresszor típust kínálunk, melyek között minden iparág, de még az otthoni felhasználók is megtalálhatják a sűrített levegő igényeikhez legközelebb álló készüléket. Dízel dugattyús kompresszortól a kompakt méretű hobbi kivitelig.

Közvetlen hajtású dugattyús kompresszorok

Egy- ill. kéthengeres dugattyús kompresszorok alkotják ezt a sorozatot. Ebbe a kategóriába a 6-100 literes tartállyal rendelkező kompresszorok tartoznak, 1-3 lóerős villanymotor teljesítménnyel kompakt kivitelben hobbi, kisipari és garázs célokra, alkalmi, szakaszos levegő felhasználásra ajánlottak. Méreteikből adódóan könnyen szállíthatóak, használatuk pedig szintén egyszerű. A hosszú élettartam érdekében valamennyi modell védőburkolattal kerül kiszállításra, a kimenő nyomásszabályozó és betáp kábel szintén tartozék, így is garantálva a prémium minőségű sűrített levegő előállítást.

Közvetlen hajtású dugattyús kompresszor

FIAC közvetlen hajtású, dugattyús kivitelű, légtartályra szerelt készülékcsalád

 

Ékszíjhajtású dugattyús kompresszorok

A kategóriát kéthengeres, ékszíjhajtású, egy- és kétfokozatú, 2-10 lóerő teljesítményű dugattyús kompresszorok alkotják, jellemzően 25-500 literes tartálymérettel. A modellek öntöttvas hengerekkel rendelkeznek a hosszú élettartam biztosításának érdekében. Az ékszíjhajtású kompresszorokra jellemző tulajdonságok: megfelelő méretarány a sűrítőegység, az S1 osztályú villanymotor és a 25-500 literes légtartály mérete között, szintetikus olaj a mozgó alkatrészek megfelelő kenése érdekében, alacsony fordulatszámú sűrítőegység, valamint speciális zajszigetelő burkolat nagy méretű hűtőventilátorral a zajszigetelt szériához.

ekszijhajtasú dugattyús kompresszor

FIAC ekszijhajtasú készülékek akár 500 literes légtartállyal

 

Robbanómotoros dugattyús kompresszorok

A robbanómotoros dugattyús kompresszorok minden olyan felhasználási területen alkalmazhatóak, ahol nincs elektromos áram, ám igény jelentkezik sűrített levegőre. A könnyű szállíthatóság érdekében széles nyomtávval, a legnehezebb terepen való helyváltoztatásra is alkalmas nagyméretű, felfújható, durva mintázatú gumikerekekkel rendelkeznek. Az Abac kompresszorral közös jellemző az erős, robosztus felépítés, egyszerű kezelhetőség, tehát az összességében igen praktikus jelleg. A teljes sorozat Honda benzin-,Yanmar dízelmotorokkal, nyomásszabályzó-szűrővel, az AGRI modellek ezeken felül még olajzó egységgel és gyorscsatlakozókkal ellátott levegőelosztóval is rendelkezik. Tartály nélkül is elérhetők ezen készülékek.

Robbanómotoros dugattyús kompresszorok

Dízel és benzines motorral ellátott kompresszorok

Olajmentes kompresszorok fogászati célokra

A FIAC DENTAL RANGE orvosi, fogászati felhasználásra tervezett olajmentes kompresszorait 1040-1980 Watt teljesítményű villanymotorral szerelt kompresszorok alkotják. A sorozat kompresszorainak közös jellemzője a csendes működés, az egyszerű karbantartás, a szennyeződés nélküli, tiszta sűrített levegő, melyek segítségével valamennyi, az érintett szektor által támasztott igény maradéktalanul kielégíthető. A modellek tartálya a magas minőségű levegő biztosítás érdekében kívül-belül fényezett.

Fogászati csendes és olajmentes dugattyús kompresszorok

FIAC olajmentes kivitelű készülékek fogászati célokra

 

Dugattyús kompresszor sűrítőegységek

A dugattyús kompresszor sűrítőegységek teljes egészében a FIAC által készülnek 0,5-10 lóerő teljesítménytartományban. A közvetlen meghajtású, alacsony fordulatszámú, egy- és kéthengeres, olajmentes kompresszoroktól a közvetlen meghajtású, egy (GM széria)- és kéthengeres (VX széria), olajkenésű kompresszorokon át a kéthengeres, egy- és kétfokozatú, olajkenésű, ékszíjhajtású kompresszorokig (AB széria) terjed a skála. A FIAC közvetlen meghajtású dugattyús kompresszor sűrítőegységek a tervezéstől a tesztelésig a legszigorúbb nemzetközi normák szerint készülnek, különös hangsúlyt fektetve a zajszint csökkentésére, ill. működés közben keletkező hő elvezetésére.